Veckan

Hittade en lite smart  veckoplanering på Kristins blogg, så jag hermar henne lite över vad jag har plannerat denna vecka. Hoppas de går fin fint Kristin:)

Måndag: Skola 11:45- 15:00, Friskhuset 17:00-18:00
Tisdag: Skola 9:40-13:20, Jobb, Packo<3 och Friskhuset 18:00-19:00
Onsdag: Stockholm med Jonna, Johanna och Julia hela dagen:D
Torsdag: Skola 08:25-15:30, Fira valborg:D
Fredag: ?
Lördag: Norrköping med familjen
Söndag: ?

// Lovisa

Skolan

Sitter nu i skolan och har engelska C, man gör inte så speciellt mkt. Har ett papper framför mig med linking words som egentligen skulle behövas göras men har ingen lust med det. Aja nu är det bara 30 min tills jag slutar:)

Efter det blir det jobb och sedan Packo. Ikväll blir det träning på Friskhuset med Styrka och Core så det kommer bli en rolig kväll:)

Jonna fyller 19 år idag, GRATTIS!!:D

Måndag 27 April

Skola igen, helgerna går alldeles för fort just nu. Eller alla dagar gör nog det, Jonna sa idag att det är ca 47 skoldagar kvar innan stutenden. Det känns väldigt skönt men endå lite panik artat oxå, jag menar att lämna trygga skolan och komma ut i verkligen vuxen livet där man inte riktigt vet vad som kommer att hända.
Jag kom på för några dagar sen att tänk om jag inte kommer in på någon av de högskolor eller universitet som jag sökt, vad ska jag göra då. Det har jag liksom aldrig tänkt på, jag har liksom räknat med att komma in på någon skola. Men just nu så kanske man ska göra upp en plan B ifall.

Skönt med sovmorgon idag oxå, har känt mig seg hela dagen idag med. Är inte van att festa så länge på nätterna längre hehe. Dags att börja vana sig med det igen, nu såhär innan studenten och allt. Skoldagen bestod utav en trafiksäkerthetsdag där vi fick se bilar släppas ner från luften och en sorglig film som gör att man verkligen börjar tänka på hur man kör i trafiken och att man kanske ska börja ta det lite lugnare i vissa situationer. Efter som att en krock kom uppstå så fort. Det känns lite läskigt tycker jag, så det är bara att ta det lugnt.
Snart har jag haft körkort i 5 månader, jisses vad tiden går fort när man har roligt.
Min Pärla:)

Helgen

Lite uppdatering igen, blir lite dåligt med sådant när det är så fullbokat på mina dagar med träning, häst och skola.

Helgen
Fredag: Då vart det filmmys med älsk vi kollade på The Mist och Benknäckargänget, vet var helt okej filmer:) Mellan filmerna fick jag även agera taxi åt pappa som varit hos någon vän och umgåtts.

Lördag: Dagen började med att jag vaknade med älsk, sedan så tog jag en tur ut till Packo och pysslade med honom. Efter blev det hem för ombyte och fix för att Magnus, Patriks låtsaspappa hade 40-års kalas. Men han fyller nu på måndag egentligen. Festen var mycket trevlig med väldigt god mat och dryck. Men festen var väldigt lång och Patrik och jag gick inte och la oss förren 4, så det var nästan så att solen höll på att komma upp då;)

Söndag: Denna dag blev det inte så mkt gjort, vaknade hos älsk vid 12 åt lite frukost, sen gick vi och la oss igen och sov till typ halv 3. Sedan blev det en lite promenad till ICAnära och sedan hem och kolla film och halvsova lite. Vi var väldigt slitna efter gårdagen måste jag säga, både av att vara vakna länge och sedan kanske ta lite för mkt av den goda drickan.
Men det blev en mysig dag ändå.

Jag och Älsk i stugan i Sälen<3

21 April

Tisdag idag, dagen började med sovmorron idag oxå dock bara till 9:40 men det är dumt att klaga på det. Skoldagen var gick rätt fort idag oxå, fick iaf lite gjort på svenskan idag när datorerna fungerade igen det känns skönt. På vårat klassråd planerade vi hur våra veckor och dagar kommer att se ut innan den stora dagen, STUDENTEN:) Det kommer bli många roliga klassfester framöver.

Efter skolan blev det att åka till jobbet, tiden gick rätt fort där idag oxå och det är ju aldrig fel när man får lite extra pengar nu oxå. Har fortfarande inte fått något sommarjobb, börjar få lite smått ångest över det nu...

Sedan blev det en tur till Packo, hade sett fram emot att ta en lång tur med honom ut i skogen. Men det var inte han så sugen på tyvärr, efter 25 minuter lirkande i hagen tillsammans med Irene så fick jag ge upp ridturen idag. Vi fick inte in honom ifrån hagen, det är förtsta gången som det händer och det känndes ju inte lite smått pinsamt.  Men de fick komma in i sin hya hage vid lunch idag och då är det ju alltid lite roligt att kolla in de nya stället så att, men jag hoppas att vi kan ta en ridtur imorron istället. Tror han har fått ganska mycket vårkänslor nu oxå;)

Packo<3<3

Senare kom älsklingen förbi en stund och myste:)<3

//Lovisa

20 April

Yeey, måndagar är väldigt sköna skoldagar för att då börjar vi 11:45 så man får en rejäl sovmorron även då. Vaknade upp brevid älsklingen och åt en mysig frukost med honom. Sedan blev det skolan, men det blev en väldigt kort skoldag med samhäll, engelska och svenska men på svenskan fungerade inte våra datorer som vi var beroende av så att vi fick sluta tidigare. Det var väldigt skönt.

Det bästa med dagen var att min projektgrupp fick reda på vårt betyg för projektet, det blev ett MVG!
Tycker att vi lätt är förtjäna av det efter allt slit vi har lagt ner på denna bok, det förgyllde verkligen denna måndag:)

// Lovisa


Båtägare nästa??:D

Wiie, nu har pappa lagt ett bud på båten som vi vart och kollat på. Det blev några tusen under det priset som ägaren sagt, men eftersom att han väldigt snart ska åka till Amerika och jobba och behöver bli av med sin båt så tackar han förhoppningsvis JA:D

Skulle vara välidgt skönt att åka ut med båten i sommar och ligga o gassa framme i fören, sedan måste jag då skaffa en gummiring som man kan ha bakom och hoppa lite med;)

Bara och hålla tummarna...

// Lovisa

Helgen

Fredag: Skola fram till halv 4, men denna dag fick jag faktiskt väldigt mycket gjort och många redovisningar blev klara. Jag hade först bokredovisning på engelska c, sen blev det redovisning på religion b och tillsist så hade vi ett seminarium på samhäll c. Så nu är de skönt att allt detta är över.
Efter skolan träffade jag älsk, vi åkte och köpte mjukglass och satt o gassa i solen. Sedan mötte vi Karl som var ute med sin cab, vi hängde med honom till Ica nära och då hoppade jag in i hans cab istället. Shit vilken bil, jag skulle gärna äga en sådan. Men jag var glad att jag fick ta en tur med Karl i den oxå, tack Karl:)

Lördag: Vaknade upp brevid älsk, vi tog sen en tur till factory outlet och tittade skor. Jag hittade ett par som skulle passa perfekt till min klänning på balen, men tyvärr så hade jag inte pengar till dom just då. Så jag hoppas att de finns kvar när lönen kommer:) De var ett par svarta med hög klack, med sommarstil de kommer bli perfekta.
Sedan åkte jag ut till Packo och tog en skön ridtur i skogen, kännde verkligen att det behövdes. Att rensa hjärnan från tankar och bara vara ute i skogen med Packo och njuta.
På kvällen blev det grillfest med klassen i sjukhusparken, vi placerade oss typ vid kupolen och dukade upp för mat. Jag, Jonna och Johanna delade på ett korv paket med bröd. Men det blev väldigt kallt efter ett tag och när fitarna inte heller hjälpte så mkt så gjck vi hem till Lisa som bor precis i närheten. Det var trevligt, men det blev nyktert för mig denna kväll eftersom att jag lovat för längesen att vara taxi till mamma och pappa som skulle på fest i baggetorp.

Söndag: Idag har jag gjort allt nyttigt som man gärna skjuter upp under helgen, men som man måste ta tag i tillslut. Så nu har jag pluggat lite matte c och sedan psykologi. Nu har jag precis städat klart mitt rum som verkligen behövdes redgöras;) Hade som mål att tvätta bilen idag oxå, men tror nog att det får vänta tills imorron även om den kanske är skitigast av allt. Men så blir det när man har häst och åker på grusvägar som vägrar torka.

Men nu blir det duschen för mig....

// Lovisa


16 April

Idag har det varit en rätt okej skoldag, den har gått väldigt fort med dansuppvisning istället för filosofin det var skönt. Sedan så min lilla grupp på musiken uppspelning för resten utav klassen idag, det gick faktiskt väldigt bra.
Annars har det inte hänt så mycket, dagen har varit väldigt skön.

Nu ska jag åka till vingåker och träna med hästarna, idag är det jag och Filip som ska jobba. Det tror jag kommer gå bra:)

Äntligen hittat min balklänning!

Nu har jag äntligen hittat min balklänning, det känns väldigt bra. Efter ett tags velande med en klänning som jag hittade från början så hittade jag min klänning idag. Det är en hallonrosa klänning som är tubtopp och ner till knäna, lite balong aktig helt underbar:D Känns väldigt bra!

Nu ser jag fram emot att gå och visa upp min klänning:)

15 April

Distansdag idag, väldigt skönt att vara ledig men igen men jag har inte så bra koll på vilken dag det är längre. Ringde till älskl förut och trodde det var lördag så men men, det är ju så det ska vara när man har haft lov.

Dagen började med att jag vaknade upp brevid älsk, sedan skulle han till skolan så jag fick skjuts hem. Men han hade sovmorron till 9.20 idag, så jag fick sova lite mer på min lediga dag iaf;)
När jag kom hem åkte jag ut till Packo och pysslade sedan blev det en skön ridtur med honom, solen kom precis fram när jag la på honom sadeln så det var väldigt skönt. Sedan fick hästarna lunch och jag åkte hem.

Nu ska jag strax kila iväg och möta Tram, vi ska fick på sultans på norr. Hoppas det finns nått bord utomhus att sitta vid i detta fina väder:)


Jag och Tram p´ Safiren



Aja dax att göra sig i ordning nu...

//Lovisa


14 April

Första skoldagen efter lovet, känndes väldigt hårt att gå upp på morgonen måste jag säga. Tur att jag hade älsklingen som kunde puscha på lite. Skoldagen var välidgt seg, vi hade en temadag och temat var Afrika. Vi var på 4 föreläsningar om olika saker i Afrika, den sista föreläsningen kändes väldigt seg så jag och Tram turades om att sova på varandras axlar;)

Efter skolan blev det en sväng till jobbet och fixa lite saker, sedan vidare till Packo. Kunde tyvärr inte rida honom idag eftersom att foten var väldigt svullen idag med:(

När jag kom hem kom älsklingen eftersom att vi firade 2 år och 11 månader igår:)<3
Pappa kom hem sen och frågade om vi ville följa med och kolla på en båt i västerås, självklart föjde vi med och de gjorde även mamma efter viss övertalan. Båten var välidigt fin måste jag säga men väldigt stor, ser fram emot en massa båtsemestrar i sommar med den. Om säljarna går med på vårat bud;) Så nu är de bara och hoppas att det inte kommer någon super rik och lägger ett mycket högra bud....

När vi kom hem vid 22 så blev det filmmys med älsk<3<3


Måndag, Annandag påsk

Ja idag är det annandag påsk, eller påsk måndagen som våran samhälls praktikant sa;) Iaf så är det sista lovdagen känns ju inte så värst roligt, detta lov har precis som alla andra gått för fort.

Denna dagen har tillbringats med Therese, vi har haft en bakdag där det har gjorts många godsaker. Synd att jag inte han smaka på exakt alla bara;) Men det som inte gick så bra var våra muffins, hm de såg väldigt stora ut när vi tog ut dom men sedan sjönk de ihop och bara blev kladdiga. Men det var en trevligt dag.

Har precis skrivit klart min engelska C uppgift, känns väldigt skönt att ha den avklarad nu iaf:)

Nu kom älsklingen så nu ska jag umgås med honom<3

svullen fot

Hm igår kväll så hyrde jag och Patrik filmen Australia, den var mkt bra måste jag säga även om den var väldigt lång 2 h och 39 minuter. Så känndes inte filmen så lång som den var, det var alltid nått som hände och det gjorde den mkt spännande. Rekomenderar den starkt.

Men precis när vi skulle starta filmen så fick jag jätteont i foten o lite upp på benet jag kollade då och såg att min fot var jättesvullen så man såg inte min fotknöl, det var väldigt läskigt. Jag fick då åka hem till mamma som kollade på det och då upptäckte vi ett myggbet som jag kliat på såklart;) Det kanske var orsken till svullnaden trodde hon, det blev iaf alsolsprit och plåster. Men foten och benet är fortfarande svullen idag och gör ont. Så om de är inte är borta imorgon så får de bli att ta och kolla upp det.

Söndag, Påskdagen

Idag blev det påsklunch med släkten, med en massa påskmat och annat gott. Fast egentligen så är jag inte så jätte förtjust i påskmat, det blir så tort på nått sätt. Sen liknar det julmaten så mkt, vet inte riktigt om det finns något som skiljer de båda borden åt;) Men efterrätten som vi hade idag var väldigt god.

Sedan har jag suttit och pluggat lite på det som jag har skjutit upp hela lovet, men kände att nu var det dags att ta tag i det. Så nu har jag suttit med min engleska C- book report.

Nu har jag precis ändrat på min ansökning till högskolan, jag bytte från högskolan i Kalmar till mälardalens universitet. Jag tror att det kommer bli bättre så, inte lika långt hemifrån;) Så nu har jag mina fyra högskolor, jag hoppas att jag kommer in på mitt första handsval som är Norrköping.

Nu blir det en promenad med mamma:)

Lördag, Påskafton

Idag har det inte gjort så mkt ansträngande saker, vaknad upp brevid älsklingen på morgonen. Sedan blev det lite planering med Tram, vi hade planerat att åka på fest i vingåker. Men vi kom sedan fram till att det får nog bli nästa helg istället. Sen gick jag hem och letade efter påskägg och hittade två stycken med både godis o pengar i:)

Så jag och Patrik åkte ut till hans pappa som var här i stan vid sin sommarstuga, där satt vi och stekte i solen några timmar och sen fick jag ett påkägg. Tack Mats:)
Sen åkte vi ut till Packo och pysslade med honom, Patrik vågade sig på att borsta Packo för första gången. Det var modigt gjort;)

Jag var ensam hemma på kvällen för mina föräldrar var på kalas, så jag och patrik hade planerat hela dagen att vi skulle beställa hem mat från Hot Basilika. Men när vi väl var jättehungriga och gick fram till resturangen så hade de stängt hela påsken, hm med småsura miner så åkte vi till Kings och köpte med mat därifrån.
På kvällen blev det sedan lite filmmys och taxi körande till bla. Baggetorp.

Fredag

Idag har det varit en väldigt skön dag med glassätande och mycket gassande i solen på älsklingens veranda:)
Nu ikväll så hade jag även min grill debut i år, det smakade väldigt gott. Just nu sitter jag hemma hos älskling, mamma och pappa har bjudit hem en massa vänner hem och då är det ett väldigt liv om man ska vara hemma. Men kommer nog att få agera taxi ikväll när de ska hem, men då får man nog få lite extra pengar.

Patrik<3<3

Torsdag

Yeey nu är det äntligen påsklov, även för mig.

Dagen började med att jag vaknade upp brevid älsklingen och åt en mysig frukost.
Sedan bar det iväg till TC bilvård där jag skulle byta ut mina vinterdäck till sommardäck, det var lite skumt där tkr jag eftersom att själva bytet tog 40 min och det kostade 200 kr. Kändes nästa som att man kunnat gjort det själv.

Efter det så åkte jag hem till Britta, det blev väldigt mycket gott fika där och en massa prat såklart:)

På kvällen bar det iväg till vingåker och träningen, idag blev det dressyr med Filip vilket gick över förväntan. Johanna var mkt nöjd över min sits som jag nu har tränat med hemma på Packo väldigt mkt och igår kände jag att den gett reslutat.
Bilvägen hem blev inte lika rolig, när jag kört förbi baggetorp och var i princip hemma så såg jag en grävling komma upp på vägen precis frmför min bil jag hann inte ens reagera förren det bara rummla och smälde till i bilen. Fan jag körde på den. Varför just jag som är en sådan djurvän, det var många bilar bakom mig så kunde inte stanna och se hur det gick med den.... Påkörningen orsakade även en lite bukla och skrapningar i lacken på bilen. Uscha vilken oturskväll.

Som tur var så kunde jag krama min älskling på kvällen när han sov hos mig:)

Patrik<3<3

15 min till Påsklov!

Sitter just nu på jobbet och väntar på att klockan ska ticka till 16:30 då jag slutar och äntligen har påsklov! Har även idag jobbat sen 7:30, men har inte lyft lika många kartonger idag så det får kanske bli något pass på Friskhuset ikväll får se om det finns några roliga kvar.

Ikväll ska jag träffa älsklingen, han ringde precis och berättade att han hade hyrt filmen Rallybrudar. Så det kommer bli mysigt med filmkväll:) Men innan det ska jag åka ut till Packo och ta en sväng på banan idag tänkte jag, nu är det inte lika varmt ute så nu kommer han inte bli så svettig av passet och det är bra.

Nehe dax att göra någon nytta igen....

Patrik<3<3


7 April

Idag började dagen med att sjunga för pappa eftersom att han fyller 46 år idag, Grattis pappsen:)

Efter det blev det jobb 7:30-16:30, man blir väldigt trött av att jobba så länge när man dessutom inte är van. Sen känns de lite tråkigt att gå inne o jobba, när man kunnat vara ledig och suttis i solen med en glass eller nått. De possitiva med jobbet är att jag inte behöver åka till Friskhuset o träna sen eftersom att jag lyfter så många och tunga kartonger hela dagen så jag får min styrketräning genom det;)

Efter jobbet blev det en tur ut till Packo, vi tog en skön ridtur i skogen. Det var väldigt skön, han njuta lite av solen iaf. Men det var några som var ute o körde som dårar med sina cross motorcyklar i skogen så att vi fick ta en lite kortare runda än vad jag hade planerat, eftersom att Packo verkligen ogillar crossarna.

På kvällen kom släkten och firade pappa, du blev det ännu mera tårta MUMS!


Jobb, Jobb

Har precis kommit hem från jobbet, har jobbat sedan halv 8 så känner mig lite trött just nu. Pappa tyckte att jag skulle komma och hjälpa honom med lite små saker på hans företag och det är ju aldrig fel med lite extra pengar på kontot, nu när studenten närmar sig osv.

Om typ 10 minuter är det dax att sätta sig i bilen och köra till Friskhuset, har tänkt träna passen styrka och step idag. Var ett tag sen som jag tränade nu så det kommer nog att kännas lite i musklerna imorron.

Nu måste jag kila o byta om...

// Lovisa

Uppdatering

Äntligen dags för lite uppdatering av bloggen, har verkligen inte haft tid att sätta mig ner och skriva i den på länge nu. Jag har förmycket inbokat på dagarna, men nu är det påsklov och då ska jag nog försöka komma igång med bloggen igen.

Mycket har gjorts för mig efter mitt senaste blogg inlägg några saker är:
Fjällresa till Sälen den 19/3-22/3 med Linnea, Patrik och Tomas. Resan var väldigt rolig och det var många fina nedfarter att välja på, dock blev en utav alla våra favoriter trollskogen med alla hoppgupp i;) Linnea och jag hade tänkt att ta oss ned för väggen men när vi sedan fick se den i verkligheten så valde vi att leva så den backan får vänta tills nästa gång man åker dit;P Stugan var oxå väldigt fin, det var väldigt mkt snö där, 88 cm tror jag att det var. Säger bara att den resan måste göras om! Mer bilder om resan ligger på Bilddagboken och Facebook.



Den 28/3 skrev jag högskoleprovet i Södertälje, jag hade sökt plats här i stan på Duveholm. Men de på högskoleverket hade på något sätt lyckats placera mig fel och det gick inte att ändra. Hm så de var bara att ta sig till Södertälje och skriva provet, den 24/4 får vi vårat resultat dock tror jag inte att det gick så bra. Provena var ju någon grad svårare än nationella om man säger så, men de ska bli spännande och se vad resultatet blir.

Sedan har även massa annat hänt...

Igår var jag och Patrik i Norrköping och letade skor och studentklänning, Patrik hittade inga skor men jag hittade min studenklänning. Det blev en vid klänning med tubtopp mycket nöjd med den. Så nu är det bara skorna kvar till både balen och studenten, men det kommer nog inte att bli så lätt att hitta. Får bli en tripp till Sthlm eller nått sånt.

Idag har jag varit och fikat med Linnea på sultans det var mycket trevligt och gott. Snart ska familjen åka till mormor och fira henne på 66-årsdagen, hon fyller egentligen imorron men eftersom att alla jobbar och så får vi fira imorgon. Hoppas även på att få träffa älsklingen ikväll<3<3

Patrik Bergström<3<3

RSS 2.0